17 Haziran 2014 Salı
TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ERGÜN ATALAY'IN İŞ BIRAKMA EYLEMİ SIRASINDA YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI
TÜRK-İŞ'in örgütlü bulunduğu iş yerlerindeki işçiler, Soma'daki maden faciasına dikkat çekmek ve Yatağan, Yeniköy, Kemerköy Termik santrallerinin özelleştirmesine tepki göstermek için 2 saat iş bıraktı.

Başkanlar Kurulu kararıyla gerçekleştirilen iş bırakma kapsamında, Demiryol-İş'in örgütlü olduğu TCDD Loko Bakım Atölyesindeki işçiler, 2 saat iş bırakma eylemi yaptı. İşçilere TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da destek verdi.

Demiryolu-İş Ankara Şube yöneticileri ve işçilerle bir süre sohbet eden Atalay,  Soma'daki maden ocağının yılda 1,5 milyon ton kömür çıkartılmasına uygun bir yer olduğunu belirterek, özelleştirmenin ardından işletmenin 3 milyon 800 bin ton kömür çıkarttığını, söz konusu üretim hırsının da iş kazasına yol açtığını söyledi.

Soma'da yaşananın iş kazası olmadığını, iş cinayeti olduğunu ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

"Orada 301 can, 432 yetim var. Kimin sorumluluğu varsa herkes bunun hesabını verecek. Ben TÜRK-İŞ Genel Başkanı olarak bunu yapmaya gayret sarf ediyorum. Diğer yandan santrallerimiz özelleştirilmeye devam ediyor. Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinde 3 bin 500 dönüm arazi var. Bu arazinin büyük bölümü deniz kenarında. 550 lojman var. Devasa makine parkı ile 30 senelik kömür var. Diyoruz ki 'arkadaşlar bunları özelleştirmeyin'. Verilen fiyat 5'te 1'inden daha düşük. Yani burası bize verilen rakama göre 11 milyar dolar civarında bir iş. Soma'yı verdiniz iş cinayetleri ortada."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Atalay, köprü ve otoyolların özelleştirme ihalesinin iptal edilmesi gibi Yatağan Termik Santralinin özelleştirme ihalesinin de iptal edilmesini istedi.

GÜNCEL HABERLER
1 2 3 4 5 6 7 . . . 147 148 149 150 » »»
TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU
Copyright (c) TÜRK-İŞ 2007. Tüm hakları saklıdır.

Bu web sayfası ve içeriği, izin alınmaksızın kopyalanamaz, çoğaltılamaz, tekrar yayınlanamaz, dagıtılamaz, başka internet
sitelerine metin olarak konulamaz. Kaynak belirtilmek koşuluyla alıntı yapılabilir, link verilebilir.
Bayındır sok.No:10 Kızılay Ankara