TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, 12 Eylül 2017 Salı günü Balıkesir Adrina Termal Otel’de Konfederasyonumuzun düzenlediği “İstanbul – İzmir – Bursa Bölgelerine Bağlı İl Temsilcileri Ve Şube Başkanları Toplantısı” na katıldı.
Seminere TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, TES-İŞ Sendikası Başkanı Mustafa ŞAHİN, Deriteks Sendikası Başkanı Musa Servi, Güvenlik-İş Sendikası Başkanı Ömer ÇAĞIRICI, Hür-İş Sendikası Başkanı Ahmet ÇALUDA, TÜRK-İŞ İstanbul, İzmir ve Bursa Bölgelerimizdeki şube başkan ve yöneticileri ve iş yeri temsilcileri katıldı.
Konfederasyonumuzun ülke genelinde gerçekleştireceği Bölgesel Toplantıların ilki 12 Eylül 2017 Salı günü Balıkesir Adrina Termal Otel konferans salonunda başladı. İki gün boyunca sürecek olan eğitimin açılış konuşmasını TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY yaptı. Genel Başkan ATALAY konuşmasında özetle şu konulara değindi;
“Bu yıl içerisinde ana gündemimizde 4 başlık vardı. Kıdem tazminatı, geçici işçiler, taşeron işçiler ve kamu sözleşmemiz. Kısa zaman önce güzel bir toplu sözleşme imzalayarak kamu sözleşmemizi noktaladık. Kıdem Tazminatı konusu gündemden kalkmış durumda. Geçici ve Taşeron işçi konusunu ise gündemde tutmaya gayret ediyoruz. 15 Şubat 2014 günü, Ankara Sıhhiye Meydanında, “Taşeronlaşmaya, Örgütsüzlüğe, Kuralsız Çalışmaya Hayır Mitingi” düzenledik. Her 1 Mayıs’ta meydanlarda, televizyon kanallarında taşeronlaşmaya, örgütsüzlüğe ve güvencesiz çalışmaya dikkat çekmek için mücadele verdik. TÜRK-İŞ bu ülkede meseleleri gündeme getirme konusunda hep öncü olmuştur ve olmaya devam edecektir” dedi.
ATALAY, İşçi Sağlığı ve Güvenliği konusunun TÜRK-İŞ’in en hassas olduğu konuların başında geldiğine dikkat çekerek, yıllardır süregelen işçi sağlığı ve güvenliği eğitim seminerlerini büyük bir titizlikle gerçekleştirdiklerini belirtti.
Türkiye’deki örgütlü işçi sayısına da değinen ATALAY, “Maalesef örgütlü işçi sayımız 920 bin. Bu konu ile ilgili Ankara’da Başkanlar Kurulu gerçekleştirdik. Sendikalı işçi sayısının bu seviyelerde olmasının sebebi örgütlenmenin önündeki sıkıntılardır. Bu sıkıntılar yargı ve siyaset ile ilgili sıkıntılar ancak biz sendikacılarında bu sayıların gerilemesinde payı olduğunu vurgulamak istiyorum. Bizlerinde kendimize çeki düzen vermesi gerekiyor, biz gücümüzü birleştirdiğimiz zaman 1 milyon rakamını rahat geçeriz. Bu konu hakkında önümüzdeki günlerde hukukçu ve uzmanlarımızın katılacağı bir sempozyum gerçekleştireceğiz” dedi.
ATALAY, Konfederasyon olarak yapılan sosyal projelere de değinerek, "Zaman zaman şunu ifade ediyorum, en iyi kanunu, yönetmenliği çıkartırsınız ama bunu insanlar uygulamıyorsa sıkıntı çekersiniz. Sokaklarda kağıt ve çöp toplayanlar ile ilgili 3 aydır görevli arkadaşlar çalışma yapıyorlar. Bunların sağlık muayeneleri, sosyal hakları ne olacak, bunlar bizim sorunumuz. Uyuşturucu ile ilgili sıkıntılarımız devam ediyor. Bu konu ile ilgili bir kitap çalışması yaptık ve sizlere teslim ettik” diyerek sözlerini tamamladı.
Seminerde, Arş. Gör. Okan Güray BÜLBÜL (Gazi Üniversitesi), “Sosyal Güvenlik Uygulamalarında Güncel Gelişmeler, Prof. Dr. Aydın BAŞBUĞ (Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi) “Alt İşveren ve Çalışma Hayatında Sorunlar” ve Prof. Dr. Serpil Karakoç AYTAÇ (Uludağ Üniversitesi) “İş Stresi Yönetimi” konularında bilgiler aktardılar.