TÜRK-İŞ İstanbul 1. Bölge kapsamındaki şubelerimiz Başkanlarının katıldığı “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” 4-5 Aralık 2013 tarihinde Sapanca’da yapıldı.
Toplantıya, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Sekreter Pevrul Kavlak, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar, BASS Genel Başkanı Turgut Yılmaz, Toleyis Genel Başkanı Cemail Bakındı, Dok Gemi-İş Genel Başkanı Necip Nalbantoğlu, Ağaç-İş Genel Başkanı Mürsel Taşçı, Türkiye Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, Genel Maden-İş Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı Hasan Pekdemir de katıldı.
TÜRK-İŞ ŞUBE YÖNETİCİLERİ EĞİTİM SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR
TÜRK-İŞ İstanbul 1. Bölge kapsamındaki şubelerimiz Başkanlarının katıldığı “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” 4-5 Aralık 2013 tarihinde Sapanca’da yapıldı. Toplantıya, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Sekreter Pevrul Kavlak, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar, BASS Genel Başkanı Turgut Yılmaz, Toleyis Genel Başkanı Cemail Bakındı, Dok Gemi-İş Genel Başkanı Necip Nalbantoğlu, Ağaç-İş Genel Başkanı Mürsel Taşçı, Türkiye Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, Genel Maden-İş Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı Hasan Pekdemir de katıldı.
Eğitim seminerinin açış konuşmasını yapan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay şunlara değindi.
“Son aylarda ülke gündeminde yoğun olarak yer alan kıdem tazminatı konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Her toplantımızda aynı şeyi söylüyoruz, TÜRK-İŞ kıdem tazminatı hakkını nokta kadar geri götürecek hiçbir çalışmanın içinde olmamıştır, olmayacaktır. Bugün de aynı görüş ve düşüncelerle tavrımızı ortaya koyuyoruz. Önümüzdeki hafta, işçi, işveren ve hükümet yetkilileri olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında son bir toplantı yapacağız. Bu toplantıda kıdem tazminatı hakkında son sözümüzü söyleyeceğiz. Hiç kimsenin tereddüttü olmasın, bu konuda kavga gerekiyorsa kavga da edeceğiz.
Bir diğer önemli konu taşeron işçiliği. Şu an ülkemizde resmi verilere göre 950 bin taşeron işçisi bulunuyor. Ülkemizde ilk olarak 1980’li yıllarda görülen taşeron işçiliği bu hükümet döneminde tavan yapmıştır. Bu işçilerimiz sosyal haklarından mahrum olarak çalışıyorlar. Hasta olmalarına bile izin yok. Örgütlü işçilerimizin yararlandığı hiçbir haktan yararlanamıyorlar.
Biz TÜRK-İŞ olarak son beş yıldır taşeron işçiliği için önemli bir çaba sarf ettik. Değişik öneriler hazırlayarak ilgili kurumlara sunduk. Bugün hala bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Taşeron işçilerimizin de kıdem tazminatı hakkına kavuşması için mücadelemizi devam sürdürüyoruz.
Taşeron işçilerimiz dışında, bir de 6 aydan daha az süre ile çalışan mevsimlik işçilerimiz var. Bu işçilerimizin sayısı yaklaşık olarak 55 bin. Bu işçilerimizin de kadroya geçmeleri ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz.
En önemli sorun alanlarımızın bir diğeri engelli vatandaşlarımızın sorunları. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, engelli arkadaşlarımız ile TÜRK-İŞ’te buluştuk. Bu arkadaşlarımızın sorunlarını dinledik. Buradan bir özeleştiri yapmamız gerekiyor. TÜRK-İŞ olarak biz engelli arkadaşlarımızın sorunlarına yeterince eğilmedik. Ancak bundan sonra bu konuda azami hassasiyet göstererek yolumuza devam edeceğiz. İlk olarak engelli vatandaşlarımıza Didim’de ve Şakran’da, bir hafta eğitim vermeyi planlıyoruz. Bu konuda en kısa sürede adım atacağız.
Bugün 4 Aralık Dünya Madenciler Günü. Bu günümüzde madenci işçilerimizin sorunlarını, sıkıntılarını dile getiriyoruz. Ancak sadece bugün değil, bu sorunları ortadan kaldırmak için her gün sesimizi yükseltmemiz ve çalışmalar yapmamız gerekiyor. En ağır şartlar altında çalışan madenci işçilerimiz büyük tehlike altında ekmek parası kazanıyor. 165 yıldır bu madenlerde 5500 şehit verdik. Hala üç kişinin yapacağı işi bir kişi yapıyor. Hayatını kaybeden işçilerimizi, bu çalışma şartlarını görmezden gelenlere bunları her gün anlatmamız gerekiyor.,