CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıya, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit katıldı. Toplantı sonunda maden ocağı kazalarını önlemek için alınması gereken önlemler 10 madde altında toplandı.
1-Maden işyerlerinde taşeron sistemi kaldırılmalı.
2-Maden işyerlerinde rödovans sistemi kaldırılmalı.
3-Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalı. Özellikle iş kazalarını önleyici bir yapı olması sendikalara bu konuda duyulan ihtiyacı ortaya koymaktadır.
4-Uluslararası çalışma örgütünün (ILO) 176 sayılı “madenlerde güvenlik ve sağlık sözleşmesi” kabul edilmeli.
5-Havza madenciliği sistemine geçilmeli. Dağınık, farklı yerlerde birden çok maden ocağı yerine, madenler tek bir havzada toplanmalı.
6-Madenlerde çalışan iş sağlığı ve güvenliği uzmanları özerk bir yapıya kavuşturulmalı. Bu kişiler, işverenden bağımsız olmalı.
7-Madenlerde yaşam odaları zorunlu hale getirilmeli.
8-Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nün taşra örgütü kurulmalı.
9-Maden işçileri için eğitim uygulama okulları açılmalı.
10-Özerk işçi sağlığı ve iş güvenliği konseyi kurulmalı.