Seminere; TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, TÜRK-İŞ Kayseri İl Temsilcisi İdris Güven, Kayseri ilinde yer alan Konfederasyonumuza bağlı sendikaların şube başkan ve yöneticileri, iş yeri temsilcileri ve işçiler katıldı.
TÜRK-İŞ Kayseri İl Temsilcisi, İdris Güven açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında iş sağlığı ve güvenliğinde temel amacın; çalışanların sağlığına zarar verebilecek, risk oluşturan hususların önceden belirlenerek gereken önlemlerin alınması, rahat ve güvenli bir çalışma ortamı sağlanması, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı çalışanların ruhsal ve bedensel sağlıklarının korunması olduğunu dile getirdi.
Emekten halktan yana bir meslek örgütü olmanın bilinci ve sorumluluğuyla bu ekonomik ve toplumsal sorunu her boyutuyla bir kez daha tartışıp ortaya çıkan çözümleri kamuoyunun ve ilgili yetkililerin bilgisine sunmanın görevlerimiz arasında yer aldığını bildirdi.
TÜRK-İŞ Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Kayseri’de yaptığı konuşmasında şu konulara değindi:
“Eğitim programını TÜRK-İŞ olarak Ocak ayında hazırlıyoruz. Günümüz itibariyle seçim arifesindeyiz.
Bu ülkede; yoksulluk, işsizlik var. Bu ülkede çağdaşlık ve refah seviyesi, beklenen düzeyde olmadı. Belirttiğim sorunların yanı sıra her gün şehit haberleri alıyoruz. Şehitler için 17 Eylül’de,14 kurum ve kuruluşla teröre karşı, en büyük en hassas mitingi yaptık. Temennimiz, terörün bir an önce sona erdirilmesidir.
Her yıl binlerce insanın hayatını kaybettiği iş kazalarını önlemek istiyoruz. İş kazalarıyla ilgili en kapsamlı kanun çıkmış olsa da denetleyen, kontrol eden olmayınca iş kazalarının önüne geçilemiyor. TÜRK-İŞ, iş kazalarını önleyebilmek için hiç aksatmadan iş sağlığı ve güvenliği eğitim seminerlerini düzenliyor. Bugün, 12. seminerimizi gerçekleştiriyoruz.
İş kazalarını önlemeye çalışıyor olmamıza rağmen, iş kazaları yaşanmaya devam ediyor. 13 Mayıs’ta Soma’yı, 28 Ekim’de Ermenek’i unutamayız. İşçilerin insan gibi yaşayacakları, hayatlarını kaybetmeyecekleri ortamlar yaratmalıyız
Bir işçinin örgütlendiği için işten atıldığını hepimiz biliyoruz. En kaliteli, en verimli ürünü Türk işçisi üretiyor. Başka ülkelerde 4 kişinin yaptığı işi bizim ülkemizde 1 kişi yapıyor.
Türkiye’de yatırım yapılmıyor. Son 13 yıldır yeni açılmış bir fabrika gördünüz mü? AVM’ler, yollar yapmak yatırım değildir.
İşsizliği önlemek için bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin yapması gereken sanayiye yönelmektir.
Sosyal Devlet; işsize iş bulan, istihdam sağlayan devlet demektir.
Türkiye gelir dağılımı en bozuk ülkelerdendir.
Yıllardır örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın diye nara atıyoruz. Sesimizi hiç kimse duymuyor.
Son olarak seminerimizin sizlere yarar sağlayacağını umut ediyor. Hepinize saygılar sunuyorum.”
TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT'ın konuşmasının ardından başlayan Kayseri Eğitim Semineri'nde; TÜRK-İŞ Sosyal Güvenlik Danışmanı Celal TOZAN, “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası Bakımından İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları İle Sigortalılara ve Hak Sahiplerine Sağlanan Yardımlar” ve “Sosyal Güvenlik Sistemindeki Gelişmeler”, Prof. Dr. Aziz KONUKMAN, “Türkiye'de Ekonomik ve Sosyal Gelişmeler”, Dr. Orhan Ersun CİVAN, “Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği: Haklar ve Ödevler”, Dr. Cebrail ŞİMŞEK “İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları” konularında eğitim seminer programına katkı sağladı.