Seminere; TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, TÜRK-İŞ İstanbul Bölge Temsilcisi Adnan UYAR, Tekirdağ İl Temsilcisi Murat KOÇAK, sendikaların şube başkan ve yöneticileri, iş yeri temsilcileri ve işçiler katıldı.
Tekirdağ İl Temsilcisi Murat KOÇAK ve TÜRK-İŞ İstanbul Bölge Temsilcisi Adnan UYAR’ın açılış konuşmalarının ardından, TÜRK-İŞ Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, Çorlu’da yaptığı konuşmasında şu konulara değindi:
“Ülkemizde son dönemlerde; ekonomik, sosyal, siyasal alanlarda değişiklik yaşanıyor. 15 Temmuz tarihinde ülkemize yapılan menfur saldırıyı, halkımız yani sizler bastırdınız. Her gün şehit haberleri alıyoruz. Terör olayları azalması gerekirken artarak devam ediyor. Ülkemiz için el birliği ile hareket etmeliyiz, birlik beraberlik göstermeliyiz. Elbette azim ve mücadelemizle çağdaş dünya ülkesi olacağız.
Komşularımızla olan iç savaşımıza dünya sessiz kalıyor. Fırat Kalkanı Operasyonu umuyoruz başarıyla sonuçlanır.
Bu olayların dışında iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmamasından kaynaklanan ölümler de çok fazladır. Türkiye’de yüzde 90’ın üzerinde iş kazaları yaşanmaktadır. TÜRK-İŞ, insan hayatına önem veren her türlü çalışmayı destekler. Bunun için de en etkili bir şekilde iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini sürdürür.
Çalışma hayatımızla ilgilendiğimiz gibi ülkenin; sosyal, siyasal durumunu da takip etmek ve elimizden geleni yapmak durumundayız.
15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası TÜRK-İŞ Olağanüstü Başkanlar Kurulu toplanmıştır.
Peygamber Ocağı dediğimiz yere sinsi bir şekilde sızılmış, ülkemizin birlik ve beraberliği tehlikeye sokulmuştur. Maalesef bu hain terör örgütüyle iş birliği yapan firmalarımız da var.
Biz TÜRK-İŞ olarak her zaman demokrasiden yana olduk. Çağdaş demokraside insanlar seçimle gelirler. Demokrasi darbe demek değildir. Bu darbe girişimine kalkışanlardan elbette hukuki olarak hesap sorulacaktır.
TÜRK-İŞ olarak biz; hiçbir zaman dil, din, ırk ayrımı yapmayız. Her zaman birlik ve beraberlik içinde hareket ederiz.
Kıdem tazminatını herkes alamıyor biz herkes alabilecek hale getirmeye çalışıyoruz.
Bireysel Emeklilik Fonu çıktı. Asgari ücretle çalışan birisi zorunlu birikimi nasıl yapabilecek?
Türkiye’de insanlar sendikal haklarını kullanamıyor. Örgütlenme kavramı yok oldu. Demokrasinin olmazsa olmaz kuralı örgütlenmedir.
Türkiye’de bir şeyler eksik gidiyor. Devlet üretimden ve yatırımdan kendini geri çekiyor. Sosyal devlet anlayışı yok oluyor.
Serbest piyasa ekonomisi dedikleri şey sistemi değiştirdi. Fabrikaların yerlerine konutlar- alışveriş merkezleri yapılıyor.
Ülkemizde büyük işsizlik sorunu var. Resmi rakamlar gerçeği yansıtmıyor.
Sanayiye, tarıma gereken önemi vermeliyiz. Geleceğimiz için, bu alanlarda yatırımlar yaparak ülkemizi geliştirmeliyiz.
Bu vesile ile eğitim seminerinin hepinize yarar sağlamasını temenni ediyorum.”dedi.