TÜRK-İŞ Bursa, İstanbul ve İzmir Bölgelerine Bağlı İllerin Şube Başkanları ve İl Temsilcileri Eğitim Semineri 18 – 19 Ekim 2018 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi.
Seminere TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN, Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet DEMİRCİ, Bursa Bölge, İstanbul Bölge ve İzmir Bölge Temsilcileri, şube başkanları ve il temsilcileri katıldı.
TÜRK-İŞ Afyonkarahisar İl Temsilcisi Muharrem USLU ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN’ın selamlama konuşmalarının ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY açılış konuşmasını yaptı.
ATALAY'ın konuşması şu şekildedir:
“Afyon’a girerken “Cumhuriyetin kurulduğu topraklara hoş geldiniz!” yazısıyla karşılaşıyoruz.
TÜRK-İŞ, sağcısı solcusu, alevisi sünnisi, Laz’ı Kürt’ü ayırt etmeyen ve kucaklayan bir yapıya sahiptir. Hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız. Hiçbir ayrım yapmadan hepimiz bu ülke için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Hepimiz bu ülke topraklarında birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz.
Emeklilerin de çalışanların da ayrı ayrı sorunları var. Elimizden geldiğince sorunların çözümü yönünde çalışmalar yapıyoruz.
4 milyonluk dev gibi bir aileyiz. Dünyada ekonomik çıkarlar için ekonomi savaşları oluyor.
Ekonomide sorunlar yaşıyoruz. Alım gücü düştü. Bu durumu fırsata dönüştürenler var.
Asgari ücretin 1.600.- TL’dir. 6 milyon asgari ücretli çalışanımız var. 1.600.- TL ile kaç gün geçinebiliriz, bir düşünelim?
TÜRK-İŞ olarak asgari ücret 2.000.- TL olsun diye şimdiden konuşmaya başladık. TÜRK-İŞ Yönetimi olarak asgari ücret ile ilgili görüşmek üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanını ziyaret edeceğiz.
Kâğıt toplayıcıları ile ilgili projemiz var. Onların ihtiyaçlarını ortaya koymaya çalıştık, sağlık taramalarını gerçekleştirdik. Onlarla iftar yaptık. Hayatımda yaptığım en güzel en anlamlı iftar yemeğini kâğıt toplayıcıları ile yedim.
112 çalışanlarının bir kısmı memur bir kısmı işçidir. Memurların elde ettiği haklardan işçiler faydalanamamaktadır. Aynı işi yapıp farklı muameleye tabi tutuluyorlar. Bu konuda da bir düzenleme yapılması gerekmektedir.
Sağlık çalışanlarının yaşadığı şiddete karşı da sendikalar olarak karşı durmalıyız. Basın açıklamaları yapmalıyız. Sağlık çalışanlarının yanında durmalıyız.
Her gün ortalama 5 işçi iş kazalarında hayatını kaybediyor. Bunun yanı sıra her gün şehit haberleri alıyoruz. Bizler için vatan için hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz.
Eskiden işçi çocukları okuyamazdı. Şimdi işçi çocuklarında okuma oranı arttı ve ben şimdi istiyorum ki işçi çocuklarının yönetimde olmasını diliyorum.
Açılış konuşmalarının ardından; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Orhan Ersun CİVAN “Çalışma Hayatındaki Güncel Sorunların İş Kanunu ve Sendikalar Kanunu Çerçevesinde Değerlendirilmesi", Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur KILKIŞ, “İş Hukukunda Arabuluculuk ve Taşeronlaşma”, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf ALPER, “Sosyal Güvenlik Uygulamalarında Güncel Gelişmeler" ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kurtuluş KAYMAZ, “Lider Yöneticilik Eğitimi” konularında eğitim seminerine katkılarını sundular.