TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY ve Genel Mali Sekreter Ramazan AĞAR’ın katıldığı Üçlü Danışma Kurulu, kıdem tazminatı gündemiyle 4 Temmuz 2017 Salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında toplandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU’nun başkanlığında toplanan Üçlü Danışma Kurulu’nda, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY ve TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan AĞAR yer aldı. Üçlü Danışma Kurulu’nda İşçi Sendikalarından TÜRK-İŞ’in yanı sıra HAK-İŞ ve DİSK, İşveren kesimini de TİSK ve TOBB temsil etti.
Kıdem Tazminatı gündemiyle toplanan Üçlü Danışma Kurulu’nda Genel Başkan Ergün ATALAY ve Genel Mali Sekreteri Ramazan AĞAR bir konuşma gerçekleştirdi.
AĞAR; “Toplantıya katılan TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, TİSK ve TOBB’un ortak görüşü kıdem tazminatının gündemden kaldırılması ve mevcut şekliyle kalması, oldu” dedi.
Kıdem tazminatını alamayanlarla ilgili, hiçbir hak kaybına uğramadan mevcut yapının korunarak bir çalışma yapılması gerektiğini ifade eden AĞAR, “Bu nedenle bütün kesimlerin ortak kanaati, kıdem tazminatı gündeme geldiğinde işyerlerinde huzuru kaçırmakta ve bu sebeple gündemden kalkması yönünde” dedi.
TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan AĞAR’ın konuşmasının ardından Genel Başkan Ergün ATALAY bir konuşma gerçekleştirdi.
ATALAY konuşmasında, geçmiş fon uygulamaları nedeniyle işçinin güven duygusunun zedelendiğini, TÜRK-İŞ’in fon uygulamalarına karşı olduğunu, kıdem tazminatının fona devredilmesini işçi sendikalarının da işverenlerin de istemediğini, mevcut kıdem tazminatı uygulamasının korunmasını, alamayanlar için ayrıca düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.
ATALAY, 5 ay 29 gün çalışanlar ve taşeron işçiler için geçen yıl belli bir yol alındığını ancak 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ilerleme kaydedilemediğini, son 2 aydır gündeme geldiğini belirtti.
İşçilerin kıdem tazminatı alamamaları için 1 yılı doldurmadan giriş çıkış yapıldığını belirten ATALAY, “SGK verilerinden açıkça görmekteyiz. Bu durumdaki işçilerimizin kıdem tazminatı alabilmesini sağlayacak düzenlemeye ihtiyaç vardır. Ayrıca iflas eden, ödeme aczine düşen işverenlerin yanında çalışan mağdur işçilerimizde var, bu işçilerin alacaklarının öncelikli alacak olarak düzenlenmesi gerekmektedir.” dedi.